Hårfjerning med laser vs voksing – hva er best og billigst?
Laser vs voksing! Synspunkt fra en ekspert i faget.
Det er viktig å vite forskjellen på voks og laser og hvilke bruksområder og effekt de har. Den største forskjellen er at laser er permanent mens voksing er semi permanent. Det betyr at ved voksing er det anbefalt å ta behandling hver 4 uke, men her blir det ikke reduksjon for hver behandling. Du kan forvente at hårene kommer ut noe tynnere hvis de har blitt tatt med rota mens ved laser er det anbefalt å ta behandling hver 8 uke på grunn av hårfasene.
Ved laser kan du forvente at det blir reduksjon hver gang man går inn å skyter laser ned i hårløken ved den anagene fasen, som er den lengste fasen for håret. Det som skjer når man skyter laser ned til hårsekkene er at hårsekken blir varmet opp til 65 grader og sprekker. I ca 2 uker etter end behandling så vil hårene fortsatt vokse som normalt deretter så vil de falle av. De hårene som faller av er permanent borte, men så vokser det en ny fase med hår i den anagene fasen om 8 ukers tid( 6 uker for ansikt).
Etter ca 8 uker er det tid for ny behandling og da kommer man barbert til timen.
Her er noen fordeler og ulemper fra en i faget som har jobbet med begge metodene.
Laserhårfjerning Fordeler:
Permanent
Ingen gjenvekst i det hele tatt for 6 uker.
Prisene er redusert enn for 5 år siden.
Passer for alle hudtyper.
Passer å behandle barbert hud slik at man ikke har synlig hårvekst.
Forebygger inngrodde hår, etterlater huden glatt.
Billigere enn voksing i lengden
Laserhårfjerning Ulemper :
Egner seg ikke for hvite/grå eller lyse blonde hår
Høyere risiko for å bli brent og pigmenteringer
Egner seg ikke for solbrun hud eller hud som har blitt eksponert for solen
Voksing Fordeler:
Egner seg for alle hudtyper og struktur/farge på håret.
Egner seg for solbrun hud og du kan være i solen etter 24-48 timer.
Voksing Ulemper:
Håret må være alt fra 0,5 cm til 1 cm.
Gjenveksten er ujevn og hårene kan vokse tilbake kun etter få dager
Opptil 36% av hårene kan knekke
Risiko for å få brannsår ved uerfaren terapeut
Inngrodde hår
Åpne porer som gjør deg mer mottakelig for bakterier.
Pigmenteringer
Blåmerker kan forekomme
Her er noen spørsmål og bekymringer vi ofte får fra kunder:
Jeg har hørt at man må være lys i huden og mørk i håret for at laser skal funke, da vil kanskje ikke laser fungere på min mørke hudtype?
Vi har lasere som kan behandle både lys og mørk hudtype. Laser går etter melanin i håret så vi har en laser som egner seg best for en lysere hudtype og en som er best på en mørkere hudtype. Jo tykkere og mørke hårene er jo effektiv blir behandlingen. Legg merke til at blonde, lyse og rødt hår svarer dårlig på laser da laser angriper melanin, noe disse hårfargene har lite av.
Gjør laserhårfjerning vondt?
Dette er veldig individuelt. Noen syntes laser er vondere enn andre. Viktige faktorer er innstilling på maskinen, hvilken bølgelengde som blir brukt, rundt eggløsning/mensen er man ofte veldig følsom og sensitiv og lettere irritert i kroppen som gjør at laser kan virke vondere rundt denne tiden.
Vi har coolingsystem som kjøler ned huden i mens vi skyter laser
Hvor mange behandlinger er nødvendig?
Det er individuelt hvor mange sesjoner hver enkelt person trenger. Mest reduksjon skjer ved den aller første behandlingen siden da har man mye hår som har absorbert varmen fra laseren.
Ved hver behandling får man reduksjon og noen trenger flere behandlinger enn andre selv om vi anbefaler ca 6 behandlinger per området.
Legg merke til at menn ofte trenger flere behandlinger på grunn flere hårsekker og testosterone.
Er det noe risiko forbundet med laserbehandling?
Det er ikke ionisert stråling som gjør det helt trygt å bruke. Laserstrålen treffer bare huden og kan derfor ikke penetrere og treffe vitale organer i kroppen. Det kan heller ikke forårsake kreft eller andre sykdommer i kroppen.
Det er også viktig å gå til en erfaren terapeut og gjøre litt reseach først for å finne en seriøs og kvalifisert salong slik at du føler deg trygg og ivaretatt.
Er det noen bivirkninger som kan oppstå etter en laserhårfjerning?
Etter laserhårfjerning er det vanlig å få erythem og litt hevelser rundt hårsekkene dette går over ganske rask på noen, men kan vedvare i 48 timer. Sjeldne bivirkninger er overdreven smerte, vedvarende erythem , blemmer, vedvarende kløe og skorper på huden. Noen får også varmeutslett og kuldeutslett men dette er meget sjeldent.
Noen forsiktighetsregler som man også skal tenke på er at man skal holde seg unna solen både før og etter en laserbehandling. Vi tar ikke laser på solbrun hud nettopp fordi at man kan blir brent og eventuelt så kan pigmenteringer oppstå.
Kan man få behandling med laser når man er gravid?
Det er ikke anbefalt å ta laser når man er gravid. Nettopp fordi det er forsket for lite på laser og gravide.
Man kan ta laserbehandling når man ammer, ellers er det anbefalt å vokse seg eller barbere imellom tiden og heller komme tilbake når man har født.
Alt Du Trenger Å Vite Om Voksing
Vi tilbyr ikke voksing fordi det er ikke permanent og hos Remove spesialiserer vi på permanente behandlinger.
Hvis du sliter mye med inngrodde hår eller betente hårsekker så er ikke voksing noe for deg, da anbefaler vi laser etter endt konsultasjon.